Backpacka – En hälsosam resa med vandringar och äventyr

Backpacka – En hälsosam resa med vandringar och äventyr

Att backpacka är en otrolig upplevelse som tar dig genom naturen och ger dig en resa du aldrig kommer glömma. Att åka på vandringsresa är något som din kropp kommer att må bra av och den perfekta resan för de som är ute efter ett äventyr med tältning, vandring och en närhet till naturen som du inte hittar på en vanlig resa. Innan du börjar backpacka finns det ett par viktiga saker att tänka på. Det första är att du behöver rätt utrustning då en längre vandring lätt kan slita på din rygg. En riktigt bra ryggsäck är det första du bör satsa på. Ryggsäckar finns i många olika storlekar och storleken väljer du utifrån hur lång vandring du planerat att göra. Vid längre vandringar är det en god idé att skaffa en större ryggsäck närmare 70L.

Vad ska jag packa i ryggsäcken?

Vad man ska packa i ryggsäcken är inte enkelt att veta första gången man ska backpacka. När du väl är ute på din vandring kommer du hela tiden upptäcka vad du missat att ta med. Vad man ska ha med sig är väldigt personligt, men det finns vissa saker som måste vara i väskan. Hygienartiklar, en lampa, vattenflaska, första hjälpen, kniv eller multiverktyg och en sovsäck. Dessa prylar är de mest fundamentala sakerna som måste ligga i ryggsäcken. Ett par andra saker som vi rekommenderar att ta med är en mobiltelefon eller något ni kan använda ifall ni befinner er i nödläge. Olyckor kan hända när som helst, även vid de minst farliga vandringarna. Vissa funderar säkert på att ta med sig mobilen enbart för att kunna lyssna på musik under vandringen, men detta tror vi de flesta som varit på vandring skulle avstå. Anledningen till detta är att man går miste om naturens ljud, vilket är väldigt avslappnande och spännande. En vandringsresa är trots allt en resa och på en resa behöver man komma bort från samhället man känner till och kunna finna ett lugn och fridfullhet. Ljuden från naturen ger just det lugn och fridfullhet som vi är ute efter.

Vad hittar jag bra utrustning till min vandring?

Bra utrustning är väldig viktigt och något som vi rekommenderar starkt. Det sista du vill råka ut för på en vandring är att din utrustning går sönder. Kvalitetsprodukter inom backpacking hittar ni hos backpackinglight.se. Här hittar ni ultralätt ryggsäck, lättviktstält, sovsäck, och mycket mer av hög kvalitet.