Akupunktur, inte bara för människor

Akupunktur, inte bara för människor

Behandlingen akupunktur är för mest avsedd för att lindra värk i muskler och leder för oss människor. Akupunktur är en form av av traditionell medicin från Kina och har i dagsläget spridit sig till västvärlden. Enda skillnaden är att akupunkturen som finns i västvärlden är inte exakt samma som härstammar från Kina, här emellan finns det några skillnader.

Hur går akupunktur till?

Genom att sticka små sterila och väldigt tunna nålar i muskelvävnaden, senor eller bindväv, och behandlingen är att stimulera musklerna genom behandlaren försiktigt snurrar på nålarna. Känslan som man får av detta kan variera mellan en värmande eller kylande känsla, eller som ett pirrande eller tryckande i akupunkturpunkten. Ibland kan man även känna en avdomnad känsla i området, men även ibland känna av lite smärta som snabbt går över när behandlingen är över. Men i dagsläget har akupunkturen inte bara använts hos människor, utan man har även börjat utöva akupunkturen på hästar. De gångerna man använder akupunktur på hästar är främst när hästen i fråga upplever ryggsmärtor, stelhet i nacken eller exempelvis smärtor i hasleden eller knäet.

HerbalWorks

Med omkring 20 års erfarenhet inom hästfysioterapi har HerbalWorks ett stort sortiment av örtmediciner för hästar. Inte bara har de örtmediciner men de har även möjlighet att hjälpa till med utbildning inom hästfysioterapi, även utbildning akupunktur för hästar. Inte har HerbalWorks produkter för hästar utan även produkter för din hund. Med örtmediciner för hunden med så hjälper de till med inte bara hästen. Men med främst fokus på hästen kan de även hjälpa till med exempel hästmassage och har även utbildad personal som kiropraktor för häst.