Nyttigt hälsotips till Grillen

Nyttigt hälsotips till Grillen

Halloumi har blivit en favorit hos många och nu när sommaren ligger runt hörnet så träder grillen gärna fram. Då är halloumi perfekt att lägga på grillen om man vill vara lite nyttig samtidigt som man vill avnjuta en god middag. Att grilla halloumi kan vara lite klurigt, men lyckligtvis finns det några tips i åtanke. Skär halloumin i 1 cm tunna skivor och borsta med lite olivolja och placera på grillen. Prova att grilla plattorna i cirka 15-20 sekunder på varje sida eller tills du får den gyllene bruna sidan. Kombinera med något som balanserar osten, vattenmelon är en av många som fungerar perfekt tillsammans.

Beroende på vilken grill du har så kan du förvänta dig olika resultat, Grillat har ett stort utbud av grillar som passar för alla. Amatörer som professionella, några av dem bästsäljande grillarna är gasolgrillen. Gasolgrillen är väldigt snabb och smidig då den är igång på ett enkelt knapptryck. Det funkar även bra att grilla vad som helst på grillen, oavsett om det är halloumi eller hamburgare till ett rejält köttstycke. En ikonisk grill är klassikern kolgrill, kolet som används för tändning ger en smak i det man grillar och är hos många väldigt eftertraktat.

När halloumin väl ligger på grillen så kan det vara ett bra läge på att förbereda tillbehören då det går fort att grilla halloumin. Sen är det också väldigt trevligt att servera den när den precis har kommit från grillen. Osten tenderar att bli segare efter ett tag så det gäller att passa på medans den är varm och krispig.