Utbildning för att bli en kostrådgivare är mycket givande

Utbildning för att bli en kostrådgivare är mycket givande

Det är ingen hemlighet att en hälsosam kost är avgörande för god hälsa. Vad du kanske inte vet är dock att du kan göra karriär genom att hjälpa människor att äta bättre och må bättre genom att bli kostrådgivare. Som kostrådgivare får du möjlighet att ge människor råd om hur de kan göra hälsosammare val och utveckla näringsrika matvanor. Dessutom kommer du att få se den positiva effekten av ditt arbete med egna ögon när dina kunder förbättrar sin hälsa. Om du funderar på att bli kostrådgivare får du veta vad du behöver veta om utbildnings- och certifieringsprocessen.

Vad gör en kostrådgivare?

Som kostrådgivare blir det ditt jobb att hjälpa människor att utveckla sundare matvanor. Det gör du genom att bedöma deras kost och ge rekommendationer om förändringar, fastställa deras näringsbehov utifrån deras ålder, aktivitetsnivå och eventuella hälsoproblem och ge dem information om fördelarna med hälsosam kost. Du samarbetar också med annan vårdpersonal för att ta fram måltidsplaner för patienter med särskilda kostbehov.

Att bli kostrådgivare

Om du vill bli licensierad kostrådgivare behöver du minst en kandidatexamen i nutrition eller ett relaterat område. Vissa arbetsgivare kan föredra kandidater med en magisterexamen eller högre. När du har fått din utbildning måste du bli certifierad genom att avlägga ett prov. När du väl är certifierad måste du avlägga fortbildningspoäng med några års mellanrum för att behålla din certifiering.

Slutsats

En karriär som kostrådgivare är mycket givande eftersom du får möjlighet att påverka människors liv och hälsa på ett positivt sätt. Om du funderar på att bli kostrådgivare krävs utbildning och certifiering. När du väl är certifierad behöver du avlägga fortbildningspoäng med några års mellanrum för att behålla din certifiering.