Olika typer av presenningar

Olika typer av presenningar

Presenningar är en av de mest mångsidiga utrustningar du kan äga. Oavsett om du behöver täcka en lastbilslast, skydda en båt eller skydda några utemöbler från regn och snö finns det en presenning för uppgiften. Alla presenningar är dock inte lika bra. Olika typer av presenningar har olika nivåer av hållbarhet och skydd, så det är viktigt att förstå vilka alternativ som finns tillgängliga innan du gör ett köp. Låt oss ta en titt på de olika typerna av presenningar som finns och vad de är gjorda av.

Polyetylen presenningar

Den vanligaste typen av presenning är tillverkad av polyeten (PE). Detta material är lätt men ändå starkt, vilket gör det perfekt för att täcka stora föremål som båtar eller lastbilar. Det ger också ett utmärkt UV-skydd och är motståndskraftigt mot vatten och mögel. Polyetylenpresenningar finns i olika tjocklekar som sträcker sig från 5mil till 12mil, där tjockare presenningar ger ett bättre skydd mot väder och vind. Dessa presenningar finns också i olika storlekar beroende på dina behov – mindre storlekar kan användas för att täcka möbler medan större presenningar enkelt kan täcka en hel lastbilslast.

Vinylpresenningar

Vinylpresenningar är ett annat populärt alternativ på grund av deras styrka och hållbarhet. Dessa presenningar är utformade för att tåla extrema väderförhållanden som kraftigt regn, vindbyar, snöfall och UV-strålar. De ger också ett överlägset skydd mot revor eller punktering jämfört med polyetenpresenningar. Vinylpresenningar finns i olika tjocklekar från 8mil upp till 30mil beroende på hur mycket skydd du behöver mot väder och vind. De kostar i allmänhet mer än polyetylenplaner, men håller längre om de sköts på rätt sätt.

Presenningar av canvas

Presenningar av canvas är idealiska för dem som vill ha något som är ännu mer hållbart än presenningar av vinyl eller polyeten, men som inte vill ha den extra vikt som andra material, t.ex. presenningar av aluminium eller stål, medför. Canvas är ett extremt slitstarkt material som tål extrema temperaturer utan att snabbt brytas ner med tiden som andra material kan göra när de regelbundet utsätts för elementen. Presenningar av canvas levereras vanligtvis förbehandlade med vattentäta medel som hjälper till att hålla dem torra i fuktiga klimat eller under perioder av intensivt regn. De tenderar att kosta mer än polyeten- eller vinyltarps, men håller betydligt längre om de sköts på rätt sätt med tiden.

Oavsett vilka behov du har när det gäller att täcka något utomhus eller använda presenningen som insynsskydd eller arbetstält finns det sannolikt en presenning som passar perfekt! Från polyetylenpresenningar som erbjuder lättviktstäckning till ett överkomligt pris till canvaspresenningar som ger ett överlägset skydd mot hårda väderförhållanden – det finns något för alla! Innan du fattar ditt köpbeslut, se till att du tar hänsyn till din budget samt hur mycket skydd du behöver från elementen så att du vet vilken typ av presenning som passar bäst för dina behov! Oavsett vilken typ du väljer, kommer du genom att investera i en kvalitetspark att se till att dina utomhusartiklar förblir skyddade oavsett vad Moder Natur kastar i deras väg!