Vad är en raw food-kost och hur kan jag använda torkad frukt och cashewnötter i min kost?

Vad är en raw food-kost och hur kan jag använda torkad frukt och cashewnötter i min kost?

En raw food diet är en diet där man betonar att äta okokta och obearbetade livsmedel. Förespråkare för denna typ av kost anser att matlagning förstör näringsämnen och naturliga enzymer i maten som är nyttiga för kroppen. De tror också att råa livsmedel är lättare att smälta och att själva matsmältningsprocessen kräver mindre energi från kroppen.

Även om det kan vara svårt för vissa människor att upprätthålla en verkligt råkostdiet kan det vara fördelaktigt att införliva även några få råvaror i kosten. Torkad frukt och cashewnötter är två sådana alternativ. Torkad frukt är en bra källa till naturlig sötma och kan användas som ett hälsosamt alternativ till godis eller andra sötsaker. Cashewnötter är en bra källa till protein och hälsosamma fetter, vilket gör dem till ett mättande mellanmålsalternativ.

Hur du kan använda torkad frukt och cashewnötter i din kost

Torkad frukt och cashewnötter är mångsidiga ingredienser som kan användas på många olika sätt. Här är några idéer för att införliva dem i din kost:

  • Lägg torkad frukt i havregrynsgröt eller yoghurt för en söt och näringsrik frukost eller ett mellanmål.
  • Använd cashewnötter i stället för brödsmulor när du gör köttbullar eller veggieburgare.
  • Gör en enkel trail mix genom att kombinera torkad frukt, cashewnötter och andra nötter eller frön.
  • Hacka torkad frukt och använd den som toppning på pannkakor eller våfflor.
  • Tillsätt torkad frukt i tärningar i sallader för att ge dem en extra smak.
  • Gör egna energibitar eller energibollar genom att kombinera torkad frukt, cashewnötter och andra ingredienser som havre, kakaopulver eller nötsmör.
  • Stilla ditt sötsug med ett hemlagat torkat fruktläder gjort av purerade frukter som jordgubbar eller mango.

Det finns oändliga möjligheter att införliva torkad frukt och cashewnötter i din kost – oavsett om du följer en raw food-kost eller inte. Dessa livsmedel är både näringsrika och läckra, så var inte rädd för att vara kreativ i köket! Och kom ihåg att även om du inte följer en raw food-kost till 100 % kan det ändå ge många fördelar att införliva även bara några få råa livsmedel i din vanliga kost.