Fördelar med Thunderbolt 4

Fördelar med Thunderbolt 4

Thunderbolt är en dataöverföringsstandard som har funnits sedan 2011 och har revolutionerat sättet vi överför data. Thunderbolt 4 är den senaste uppgraderingen av standarden som presenterar ett antal förbättringar och fördelar jämfört med tidigare versioner. I den här bloggen kommer vi att utforska fördelarna med Thunderbolt 4 och vad det kan göra för dig.

Hög hastighet och dataöverföring

En av de mest framträdande fördelarna med Thunderbolt 4 är dess höga hastighet i dataöverföring. Med en maximal hastighet på 40Gbps möjliggör Thunderbolt 4 snabb överföring av stora filer och snabb videoredigering, vilket är användbart både för professionellt arbete och personliga användningsområden.

Kedja

Thunderbolt 4 möjliggör också en kedje-funktion som gör det möjligt att ansluta upp till sex enheter till en enda Thunderbolt 4-port. Detta eliminerar behovet av en massa kablar och anslutningar och ger en smidigare arbetsmiljö. Det är också praktiskt när man arbetar med flera enheter samtidigt, till exempel när man kopplar upp en extern skärm och en extern hårddisk samtidigt.

Laddning och 4K-visning samtidigt

En annan fördel med Thunderbolt 4 är att det möjliggör både laddning och 4K uppspelning på samma gång med bara en kabel. Detta är särskilt användbart för bärbara datorer där endast en USB-C port finns tillgänglig. Med Thunderbolt 4 kommer du att kunna ladda din bärbara dator och titta på 4K-innehåll samtidigt med en enda kabel.

Kompatibel med tidigare versioner av Thunderbolt

En annan stor fördel med Thunderbolt 4 är att den är bakåtkompatibel med tidigare versioner av Thunderbolt, inklusive Thunderbolt 3. Detta betyder att du inte behöver köpa nya kablar eller enheter om du uppgraderar från en äldre Thunderbolt-standard. Allt du behöver göra är att byta ut porten på din dator eller enhet.

Thunderbolt 4 är utan tvekan den mest förbättrade versionen av Thunderbolt hittills. Med hög hastighet i dataöverföring, möjligheten att koppla upp flera enheter med kedjning, laddning och 4K-uppspelning samtidigt och bakåtkompatibilitet, finns det många fördelar med den här standarden. Om du arbetar med stora filer, bearbetning av video eller bara vill ha en smidigare och säkrare överföring, är Thunderbolt 4 det självklara valet. Se då till att kolla in Nördic och deras Thunderbolt kablar om du är intresserad.