Så här skapar du det ultimata hemmagymmet med rätt gymgolv

Så här skapar du det ultimata hemmagymmet med rätt gymgolv

Att kunna träna hemma har många fördelar: du behöver inte lämna hemmet, du sparar tid och pengar, och dessutom kan du göra det när som helst. Du kanske har köpt ett hemmagym paket med en massa träningsredskap men ett av de mest grundläggande elementen i ditt hemmagym är ditt golv. Det finns många olika typer av gymgolv att välja mellan, men vilket är rätt för just dig? I denna guide kommer vi att undersöka de olika funktioner som gymgolv kan erbjuda och vilka fördelar varje typ har.

Gummigolv

Om du planerar att utföra övningar med tunga vikter är ett gummimattor ett utmärkt val. De absorberar ljud och vibrationer, vilket gör att du kan träna utan att störa dina grannar. I de flesta fall kan dessa mattor läggas direkt på golvet, utan att behöva förbereda ytan. Om du har ett begränsat utrymme kan du välja att endast lägga en eller två mattor, och skapa en särskild träning yta.

Korkgolv

Denna typ av gymgolv är perfekt för den miljömedvetne. Kork är naturligt, biologiskt nedbrytbart, och på grund av dess mjuka yta absorberar den stötar och vibrationer. Denna typ av golv passar särskilt bra för yoga och pilates, eller för mellan träning som kräver en balanserad yta. Det här är också en av de mest hållbara valen, eftersom korkgolv kan hålla i över 20 år.

Vinylgolv

Om du vill ha det mest motståndskraftiga golvet, välj då vinylgolv. Vinyl är ett material som är lätt att rengöra och hålla rent, vilket gör det perfekt för hemmagymmet där du tränar ofta. Vinylgolv är också lämpliga för de som vill träna med hantlar, på grund av deras hårda yta som skyddar golvet från märken och repor. Dessa golv är också resistenta mot vatten, vilket gör dem till ett bra val för omklädningsrum där duschning är vanligt.

Gymgolv i hemmet behöver inte vara en svår beslut. Det finns många olika alternativ att välja mellan, och valet kan bero på dina specifika behov och utrymme. För de som vill ha en prisvärd lösning är gummi eller vinylgolv de mest populära valen. För den som vill träna på en naturlig yta är korkgolv det mest ekologiska alternativet. Och för de som vill ha ett personligt utseende, är det värt att kolla in i ett täckningssystem. Använd dig av Viktskivan för att välja det rätta gymgolvet som passar just dina träning behov.